ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2011 16:09:48

Krajská rada jednala ve Znojmě

Krajská rada jednala ve Znojmě

Jednáním Rady Jihomoravského kraje ve Znojmě ve čtvrtek 27. 1. 2011 začala druhá etapa výjezdů krajských radních do jednotlivých regionů jižní Moravy.

O výsledcích jednání rady, která se věnovala především problematice Znojemska, informovali hejtman Michal Hašek a jeho náměstek Stanislav Juránek.
„Rada se věnovala zejména dopravní infrastruktuře. Konstatovali jsme, že stav silnice I/53 je jednoznačně špatný. Nesouhlasíme, aby v superkoncepci ministerstva dopravy byla rekonstrukce této silnice vynechána. Navrhneme, aby zkapacitnění silnice I/53 dostalo jasné časové obrysy mezi lety 2013 a 2016,“ zdůraznil hejtman Hašek, který uvedl, že jenom v letošním roce Jihomoravský kraj zahajuje významné dopravní stavby v okrese Znojmo za téměř čtvrt miliardy korun. „Z naprosté většiny budou hrazeny z Regionálního operačního programu (zhruba 192 milionů korun). U příspěvkových organizací v sociální oblasti na Znojemsku plánujeme v letošním roce stavební úpravy domovů pro seniory v Božicích, Jevišovicích, Plavči a Skalici v celkové výši přibližně 45 milionů korun“.
Rada se zabývala také situací ve zdravotnictví. „Pro mě jako pro hejtmana je dobrou zprávou, že ve znojemské nemocnici došlo jen k jedné výpovědi, která ještě neměla souvislost s akcí Děkujeme, odcházíme! Další dobrou zprávou pro všechny jihomoravské občany je skutečnost, že podle informací, které jsem obdržel od odpovědných pracovníků, bude na jižní Moravě i po 1. březnu zajištěna neonatologická péče bez problémů.
Kraj do znojemské nemocnice výrazně investoval už v minulém období, jsme připraveni v těchto investicích pokračovat. Vážeme to na odprodej areálu takzvané staré nemocnice. Pro kraj je důležité, že výnos z tohoto v budoucnu nepotřebného majetku, použijeme na financování investic opět zde ve Znojmě. Na radě jsme se zabývali záchranou policejní stanice v Prosiměřicích, hasičské stanice v Moravském Krumlově a Hrušovanech nad Jevišovkou fungují nadále díky dvacetimilionové krajské dotaci. Budeme zvažovat, zda do budoucna nevznikne zde ve Znojmě integrované středisko IZS. Nová stanice pro hasiče by mohla sloužit i pro
Zdravotnickou záchrannou službu Jihomoravského kraje, případně by tam mohl být i společný dispečink. Budeme hledat možnosti zejména v oblasti evropských fondů. Viděl bych to jako zajímavé řešení do budoucna.
Co se týká Moravského Krumlova, rada jednala o Slovanské epopeji, zítra se účastním jejího odpečetění za účasti ministra kultury. Podíváme se na soupis těch nejnutnějších investic v prostorech zámku, kam by měli znovu přijít návštěvníci,“
řekl hejtman Hašek.
Náměstek hejtmana Stanislav Juránek přiblížil investiční záměr přestavby varny školní jídelny v objektu Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické ve Znojmě, Pontassievská 3: „Jde o nutnou investici 10 milionů korun, jinak by hrozilo uzavření z hygienických důvodů. Nejde o první investici, už před šesti lety jsme zabezpečili rekonstrukci výdejní linky“.
Výjezdního zasedání Rady Jihomoravského kraje se zúčastnili také starosta Znojmo Zbyšek Kaššai a starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina, kteří ocenili možnost projednání místních problémů s představiteli kraje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama