PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2016 12:04:40 - Cenzura bude

Islám je ďáblovo náboženství

Proč tvrdíte, že islám je stejný, jako křesťanství? Vždyť to špatné, co udělali křesťané, nebylo v souladu s Kristovým učením a dnes to sama církev odsuzuje jako hřích. Bible sice mluví o zvěrstvech, ale je to popis situace dějů minulých, kdežto ten pravý Korán vyzývá neustále k nenávisti vůči bezvěrcům a k džihádu. K doplnění Vašeho vzdělání doporučuji přednášku bývalého muslima Salmana Hasana, věřím, že pochopíte to, co tvrdí Klára Samková.
https://www.youtube.com/watch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2016 22:33:39 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Starý zákon a Korán si, co do „zvěrstev“, nemají co vyčítat. Katolická církev se od těch, které se děly jejím jménem i mnohem později, distancovala jen zčásti a teprve po dlouhých stovkách let. Přednášek typu té, co jste mi zaslal, znám mnohem víc. A také textů učených islámských fundamentalistů, hlásajících velice tvrdou intoleranci. Stejně však jako proslovů a písemností jiných islámských veličin, které jsou mnohem civilizovanější a tolerantnější, než texty některých křesťanských exegetů. Svádět vše nepřijatelné, co se děje jeho jménem, na samotný Korán, je věcně zavádějící a politicky kontraproduktivní. Teroristickou verbež, řádící po islámskou fanglí, je třeba od masy normálních muslimů  co možná izolovat, a ne je té verbeži nahánět do náruče.