ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.06.2016 9:13:32 - NaššštvanáMiš

Odzbrojení

Dobrý den pane poslanče, v EK se chystá nová směrnice, která by měla být schválena snad do konce června, kdy má být zpřísněn zákon o zbraních. Legální zbraně v podstatě přestanou existovat. Jak se na tuto směrnici díváte vy? A jak se máme k odzbrojení postavit my občané? Co radíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2016 14:51:38 - Marek Černoch
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Se snahou Evropské komise o zpřísnění legálního držení zbraní absolutně nesouhlasím. Je to typická reakce EU. Po atentátech se místo maximálního úsilí ochránit vlastní občany, snaží své občany odzbrojit. Nevím, proč by komise měla zasahovat do našeho systému evidence a držení zbraní. Tuto směrnici pokládám za absurdní snahu o bezdůvodné zpřísnění legálního držení zbraně. Teroristé si stejně pro zbrojní průkaz nechodí, nebo si snad někdo myslí, že ho potřebují? Statistiky mi dávají za pravdu, jen minimum zločinů je spácháno pomocí legálně držených střelných zbraní. Naše pozornost by se měla zaměřit na nezákonné držení zbraně a obchod se zbraněmi. Bohužel policisté nemohou být všude, proto musí mít každý občan právo bránit sebe a své blízké. Vezměte si například nedávný teroristický útok v Orlandu, pokud by měl tehdy u sebe některý z návštěvníků legálně drženou zbraň, mohlo být obětí daleko méně.