Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2016 15:24:16 - inter

Dotaz na senátorku za ČSSD

Paní senátorko, nepřipadáte si jako lidská hyena?
Jaké máte pocity, když se na sebe podíváte do zrcadla, nechce se Vám zvracet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2016 9:50:36 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Jaké mám pocity? Musím přiznat, že pro mne není snadné odpovídat na takto útočné otázky či spíše urážky. Snažím se ale pochopit, že se mnoho lidí nechalo ovlivnit velmi jednostrannými a zkreslenými informacemi, které zveřejnila Česká televize ve spolupráci s Respektem, Hospodářskými novinami a Lidovými novinami. Mohu jen znovu zopakovat argumenty z mého vyjádření, které jsem publikovala na svých webových stránkách a také na svém profilu na stránkách Parlamentních listů. Jako hyena se rozhodně necítím, protože:

  1. Nikoho jsem přímo neléčila.
  2. Od nikoho jsem nepožadovala, ani nepřijala žádnou úplatu, nijak jsem se neobohatila, sama jsem pro pacienty organizovala sbírky a přispěla na jejich léčbu ve výši několika měsíčních platů, tak jaká hyena?
  3. Experimentální léčba byla ve všech případech poskytnuta lege artis (ať již k ní došlo v rámci klinické studie či na základě výjimky podle zákona o léčivech).
  4. Poskytnutá experimentální léčba byla účinná, prokazatelně oddálila postup onemocnění více než dosud dostupné léky.