doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2016 15:01:30 - Alena Klečková

dluhy se mají platit

Ano,mají se platit. Zdravím pane poslanče,když udělá dluhy živnostník,tak rodina přijde o střechu nad hlavou.Když zkrachuje s.r.o.,většinou vytunelovaná svými majiteli, tak se jejím majitelům nic nestane,ani managmentu.Když živnostník obchoduje s s.r.o.nebo nějakou jinou obchodní společností a ti mu za poskytnuté služby neplatí a zkrachují,tak si živnostník může vzít provaz na oběšení.Ne tak majitelé zkrachovalých s.r.o. Ti neplatí ani sociální,zdravotní,daně ani svým dodavatelům a jsou "za vodou"!Když zkrachuje s.r.o.,tak oni ne. A každý si to s.r.o. také nemůže založit!! Na to musí být peníze.A také si u nás za peníze,které s.r.o. nezaplatí dodavateli, koupí celou jeho firmu i s jeho rodinným domem.Už teda s.r.o.jiné,které ale má stejného majitele.Takhle to funguje spolehlivě.Věříte tomu a co tomu říkáte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2016 11:50:14 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Rovnost různých forem vlastnictví a rovné šance k podnikání a v podnikání jsou jen "náboženskou" poučkou tržního kapitalismu, realita je, jak na to poukazujete, skutečně jiná. Je to nedemokratické a nespravedlivé, ale systém kapitalismu je takový. V oblasti ekonomiky ani jen formální demokracie neexistuje. Systémově jde o moc silných, kteří určují pravidla a mohou je často také bez jakéhokoli postihu porušovat a bez demokratické kontroly účelově měnit. Počínaje tunelováním republiky, ovládáním zaměstnanců a drobných podnikatelů a velkými daňovými úniky a neplacením  škod a zdravotního a sociálního pojištění konče.