Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2016 13:12:49 - 1ANDY

Dobrý den, prosím o vysvětlení, jak to bude s tím, že např. já jako matka budu v registrovaném partnerství

a moji dceru si osvojí moje partnerka, tedy bude právně druhou matkou. Pokud pak třeba po čase zrušíme registraci, tak jak to s dcerou bude? Třeba když bude druhá matka chtít střídavou péči, bude chtít o dceři dále rozhodovat, chodit do školy pro ni atd. Co když se pak budu chtít zaregistrovat s další ženou a ona bude chtít moje dítě si také osvojit, aby měla ta rodičovská práva, chodila pro dceru do školy, do nemocnice, atd. Dá se původní osvojení zrušit nebo bude muset dcera prvně osvojená druhou matkou tuto navštěvovat? Lidé se přece rozcházejí, i registrovaní, jak to bude s osvojenými dětmi? Musejí děti třeba s osvojením druhou osobou souhlasit? Co když nebude po rozchodu chtít druhou ženu navštěvovat? Nebylo by lepší - registrované partnerství - registrované děti? Adopce je přece nezrušitelná! U biologických rodičů je to něco jiného, ale přece to není tak, že dvě lesby nebo dva gayové spolu zůstanou navždy, co bude právně s adoptovanými dětmi po jejich rozchodu? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2016 15:15:25 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

toto všechno jsou otázky, které si kladu stejně jako Vy při předkládání zákona o osvojení. Pro mě je nejdůležitější, aby si partneři uvědomili, co znamená vychovávat dítě a dopředu sepsali smlouvu, jak se hodlají o dítě postarat v případě, že se rozejdou. Jinak si myslím, že by měl pro ně platit stejný právní systém a pořádek jako pro heterosexuální páry.

Radka Maxová