Dalibor Plaček

ČPS s číslem 23 získává stále více voličů.
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2010 19:04:12 - Josef z Kostelce

RE. Volby 2010.

Vážně věříš že se v letošních volbách dostanete přes 10% ? Lidé vás neznají, reklamy a bilboardy nikde, v tisku a televizi skoro nic. Jediný aktivní je snad internet a osobní komunikace, Bude to stačit? Stejně ale máte můj hlas. Josef.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2010 22:32:01 - Dalibor Plaček

 

Za prvé k té naší neviditelnosti.

Je to dáno tím že média se bojí „objevit“ stranu která má dobré vyhlídky. Dokud si neobjednáme vlastní „průzkum“ nikdo si nás nevšimne. Ale to nevadí, stejně prorazíme.  Naše finance jsou tvořeny občany-voliči nebo to je z vlastních zdrojů, od členů ČPS viz náš transparentní účet. Nechceme miliony od sponzorů, je víc než jasné že za ty peníze budou určitě něco chtít. Copak tady nefunguje návratnost vložených investic ? Na volební kauci ve všech krajích máme, ale miliony na reklamu ne, a soupeřit se stranami co mají 10, 20 a více milionů na reklamu? Na to je snad škoda peněz. Umíme to i jinak, účinněji a levněji, viz třeba tyto stránky.

Za druhé trochu matematiky.

Pokud 60% voličů nechodí k volbám, znamená to že to jsou lidé kteří již polistopadových politiků mají dost. Když z těch nevoličů jen třetina v pudu sebezáchovy bude volit neparlamentní strany, a tady spoléháme na „internetovou“ mládež, je to 20%. Nerad kazím vyhlídky stranám jako je TOP 09, noví nebo staří Zelení, Bobo straně a nebo Věci Veřejné, o Zemanovcích ani nemluvím, ale MY jsme jediná strana která jde do voleb bez zkorumpovaných politiků. Není vám nápadné že najednou všichni vědí jak na to, ale co odvedli za dvacet let od „Listopadu“ ? Astronomické dluhy státní i komunálních pokladen a ostatní jistě znáte samy. Jsme jediná zemně která dokázala z Cyklostezky udělat tunel.

Nepotřebujem průzkumy veřejného mínění, máme vlastní analýzu.

Není to jen moje zkušenost, ale i ostatních Pirátů. Pokud oslovím na ulici kohokoli, prodavačku, pumpaře, šoféra na parkovišti, napřed nevěří že Piráti existují a že také chtějí do voleb. Tady se projevuje to informační embargo, viz třeba „Otázky Václava Moravce“. Někdo tam rozhodl z vlastní hlavy kdo do pořadu smí a kdo ne a kriteria dělal podle „plotu“.

Pokud oslovený člověk vyslechne pár informací o Pirátech a zapamatuje si zdroje dalších informací, z jeho reakcí je jasné že je náš, i když to byl původně nevolič. Je to zajímavé, ale jen ob hodně dlouhý čas narazíme na zaryté voliče parlamentních stran kteří argumentují tím, že bez té jejich strany by jsme na tom byli ještě hůř.

Josefe, za ten hlas předem děkujeme, a pokud chceš další informace nebo nám jen pomoct, stačí jen názorem nebo radou, navštiv naše diskusní forum.

Zdravím Pirát Dalibor.