PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2016 10:42:45 - Chlupáč

Demokratický deficit

Dobrý den, pane doktore
Děkuji za zodpovězení předchozího mého dotazu.Mohu pochopit, že nyní před volbami by "stigmatizace" strany, čili že podporuje "korupční prostředí",vedla k tomu, že by vám to vládnoucí strany "omlátili o hlavu" Ovšem co tomu řekne občan, když přijetím tohoto zákona je "krácen" v důsledku ve svobodném a rovném přístupu k prosazování své politické vůle!?Pokud tyto "malé" neparlamentní strany nebudou mít stejné šance svojí politiku prosazovat, a to na všech úrovních včetně parlamentu, nedá se mluvit o skutečné demokracii.Můžete mi vyvrátit moje podezření, že vaše strana ve skutečnosti demokratický deficit podporuje.Když se mi dostaly zprávy, že strana smetla z jednacího stolu petici o vystoupení z Evropské unie, a to spolu s vládnoucími stranami.
Rád byc znal související věci, a to jak poslanci vaší strany hlasovali ve věcech zákona o veřejném referendu,a zda jejich návrhy moc lidu vskutku podporují a které sněmovní návrhy to dokazují.
Děkuji, a jsem s pozdravem PK.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2016 22:24:04 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Zákon o referendu jsme předkládali už téměř desetkrát. Pokaždé ho zesabotovala politická konkurence. Teď navíc navrhujeme i zákon o speciálním referendu, v němž by se hlasovalo o odchodu z NATO. Verze, že jsme „smetli z jednacího stolu petici o vystoupení z Evropské unie“, skřípe i ryze formálně. Petice navrhují sami občané. Parlament se jimi zabývá, až když je pod nimi tolik podpisů, kolik zakotvuje petiční zákon.