PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2016 14:24:27 - Brexit

USA

Jak zásadní dopady mají-budou mít aktuální spory USA a Ruska? Mě totiž zaráží to, že za měsíc budou v USA volby, které asi dost ovlivní další vývoj zahraniční politiky země. Není tak tento spor úplně zbytečný, a nebo za ním je naopak něco víc a dal se čekat? Přiznám se, že v tom nemám jasno. PS: Jak myslíte, že volby v Americe dopadnou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.10.2016 18:03:07 - PhDr. Daniel Korte
 Ať tak, či onak, dopadnou blbě: Clintonová bude pokračovat v Obamově politice appeasementu, která zničili ppozici USA jakožto světového hegemona, a Trumpovi imponuje chlapák Putin. Rus rozumí pouze síle, ráně pěstí mezi oči; i pouhou slušnost a zdvořilost chápe jako příznak slabosti, který vužije. Takže Rusko dnes např. okupuje jižní Osetii a Abcházii, součásti suverénní Gruzie, rovněž  Podněstří, anektovalo Krym, pokouší se uloupnout území východní Ukrajiny, vyhrožuje baltským státům (součást EU a NATO!), historicky ostatně anektovalo Královec, který mu nikdy nebyl nepatřil. Takže v Rusku vidím největší ohrožení pro Evropu, zejména když USA - od 2. světové války garant evropské bezpečnosti - za sebou stahují roletu izolacionismu.