ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2010 9:16:06 - sylenka

Martinů měl odstoupit včas

Dobré ráno pane Maršíčku, jak se díváte na odvolání policejního prezidenta Martinů? Pan Bublan z ČSSD ho za svého úřadování nevybral, protože to není příliš razantní člověk a ve funkci ho teď nechce ani pan John.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2010 9:39:58 - Zdeněk Maršíček
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Vážená paní,
ohledně Vašeho dotazu na policejního prezidenta Oldřicha Martinů Vám na základě svých poznatků mohu sdělit následující: Oldřich Martinů byl do funkce ustanoven v době, kdy byl ministrem vnitra Ivan Langer. Oldřich Martinů je zajisté odborník, který policejní práci rozumí. Je slušný, ale nevystupuje příliš razantně. Současný ministr vnitra Radek John mu vytýká špatnou personální politiku, nedůvěru podřízených a špatné hospodaření. K tomu mohu pouze sdělit, že se dá těžko hospodařit, když mu škrtají miliony a miliardy. Jeho náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování údajně rezignoval proto, že nedostal finanční prostředky, které by využil v boji s kriminalitou, k nákupu techniky a přijetí schopných lidí. Toto by za daného rozpočtu znamenalo, že by Martinů musel vzít finanční prostředky jiným útvarům a to by bylo pro policii likvidační. Přesto si myslím, že když se pro policii škrtaly finance, měl Martinů být hlasitě proti, a když se mu finance nepodařilo získat, měl udělat prohlášení a již tehdy odstoupit z funkce. Každý by tento krok pochopil. Martinů se místo toho ale dohodl s Johnem a tím si proti sobě postavil řadu policistů i zaměstnanců. Toho nakonec využil i ministr vnitra Radek John, který podle mého problému kolem Martinů využil k tomu, aby odvrátil pozornost od sebe, jako slabého ministra vnitra.