Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2012 18:14:53 - Milan Chladílek

odpověď na dotaz

Je pravda, že v rámci svých příspěvkových organizací plánuje Ústecký kraj vytvořit 480 nových pracovních míst? To by bylo fajn, ale kdy to plánujete? A jaká místa by mohla například vzniknout? Děkuji za odpověď, a doufáme že nezůstane je u slov, ale skutečně pracovní místa vzniknou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2012 12:43:32 - Jana Vaňhová
Ústecký kraj je dlouhodobě regionem s nejvyšší mírou nezaměstnanosti v ČR. Za posledních dvacet let vlády tuto skutečnost ignorovaly a nepřišly s žádným řešením, které by mohlo v rozvoji podnikání a vytváření nových pracovních míst.

Proto se ústecký kraj rozhodl převzít opět roli vlády, která nefunguje, a zpracoval akční plán Ústecký program zaměstnanosti 2020. Jeho cílem je dosáhnout do roku 2020 v míře nezaměstnanosti celorepublikového průměr. Prvním konkrétním krokem tohoto programu je záměr vytvořit 480 nových pracovních míst, které jsou potřebné v krajských příspěvkových organizacích. Jedná se například o profese jako sociální pracovník, rehabilitační pracovník, údržbář, pečovatel, fyzioterapeut, zahradník, asistent pedagoga, lektor, domovník, vrátný, řemeslné obory apod. Navíc tento náš záměr počítá s roční úsporou ve státní rozpočtu téměř 6 milionů Kč.

Tato nová místa by měla vzniknout v rámci aktivní politiky zaměstnanosti a doufám, že i vláda si konečně uvědomí, že je lepší dát lidem práci a ušetřit, než vyplácet dávky nezaměstnanosti a pasivně přihlížet, jak nezaměstnaní ztrácejí pracovní návyky.