Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2016 13:58:04 - Maftík

Jak vysvětlit souhlas s EET? A jak vyřešit daňové úniky?

Dobrý den. Jak si SPR-RSČ vysvětluje to, že i inteligentní lidé, kteří správně vidí např. migrační krizi a další věci, schvalují Babišovu EET s odvoláním na to, že mnoho (drobných a středních) podnikatelů skutečně okrádá stát o daně a že EET nastaví rovné podmínky všem? Četl jsem i tvrzení, že v Německu je "udavačství" (viz možnost u nás nahlásit podnikatele, co nevydal účtenku) úřadům rozšířeno ještě více, než bylo za komunistů v ČSSR, a že je tam díky tomu pořádek. A když už jsme u toho tématu okrádání státu o daně. Já samozřejmě také vím, že se to děje, jen si nemyslím, že správným řešením je Babišovo EET, které navíc, pokud vím, neřeší ty největší ryby. Jak by ovšem vaše strana zařídila, aby k těmto daňovým únikům nedocházelo nebo aby se umenšily? Jaké řešení byste navrhovali?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2016 17:06:38 - Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka
 Dobrý den,děkujeme za dotaz. I kdyby se všichni drobní podnikatelé a živnostníci spikli a přestali platit daně, což je nesmysl, tak neokradou stát o tolik jako Agrofert, největší neplatič daní. Konec konců stejně jako Korejci a Němci, kteří tady vyrábějí, ale daní doma.Ohledně udavačství bychom o tvrzení médií pochybovali. Gestapo si pochvalovalo, že má v protektorátu nejlepší výsledky s nejmenší námahou, protože Češi běhají na služebny gestapa sami, aniž by je někdo nutil. Udavačství je u národa, jehož dominantním povahovým rysem je závist velmi nebezpečné. Myslíme si, že ti mrtví zavraždění gestapem na základě udání sousedů by snad již stačili.Pořádek v daních zavedou kontroly, které se budou řídit lidovým rčením - ryba zapáchá od hlavy. Pokud by se finanční kontroly soustředily na největší firmy, tak vůbec nemusejí ztrácet čas buzerováním živnostníků.Naprostou revoluci v příjmu státu z výběru daní by způsobil jeden drobný administrativní zásah. Daně platit tam, kde se vyrábí. Dovedete si představit kolik peněz by nateklo do státního rozpočtu, kdyby tady zůstaly daně Korejců a Němců třeba z automobilek? Dnes vlastně z jejich zisku nemáme vůbec nic, kromě platů zaměstnanců a povinných plateb jako soc- a zdrav- pojištění.