Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2017 10:37:22 - lilien

nakládání s odpoady

Můžete si prosím přečíst tento článek: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Josef-Barta-MBA-16318/clanek/Zdrazovani-odpadu-Ne-neni-nutne-chyba-je-75452 a pak mi říci, co si o něm myslíte, a zda jste se pokusil problém nějak řešit? Finance by podle mě neměly být tou hlavní motivací lidí proto třídit. Na druhou stranu takhle to vypadá, že jsou okrádáni, a že se tímto problémem-problémy nikdo moc nezabývá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2017 10:22:10 - Ing. Karel Tureček

Vážený pane Ing. Bárto,

se zájmem jsem si přečetl Váš text. Souhlasím s Vámi, že občané by měli být motivováni k třídění odpadů. Rozhodující však je, že odpad nekončí na divokých skládkách, a dále že Ministerstvo životního prostředí podniká mnohé kroky k tomu, aby odpady nebyly jen skládkovány či spalovány, ale aby byly tříděny a dále využívány jako cenná surovina. Současný i navrhovaný model považuji za uspokojující. Vnímám, že obyvatelé se učí odpad třídit do kontejnerů, a to jak ve městech, tak na vesnicích. Po kontejnerech na nápojové kartony se nyní začínají zavádět kontejnery na drobný kovový odpad a velmi podporuji sběr a další využití odpadní organické hmoty od obyvatel, kteří nemají možnost zakládání kompostů. Seznámil jsem se s poslední verzí návrhů zákona o odpadech i souvisejících zákonů. Názory odborné veřejnosti jsou pro mne důležité a s jejich využitím budu hlasovat, až příslušné zákony přijdou na program výborů i pléna Poslanecké sněmovny.

Děkuji Vám za Váš podnět.

S pozdravem

Karel Tureček