Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2017 14:35:27 - ŠvejkEU

Daň z nabytí věcí nemovitých

Vážený pane Babiši. Velmi mne překvapila rozmanitost daně z nabytí věcí nemovitých. Myslel jsem, že daňová soustava v tomto případě je striktní, nebo-li - prodává se nemovitost, která má svojí cenu. Velmi mne překvapilo, že existuje i výpočet daně v tržní rovině - pokud se jedná o nemovitost s dlouhodobým pronájmem. Cena nájmu se tak promítla do ceny nemovitosti, přes fakt, že výnosy z nájmu byly řádně zdaněny. Ještě větší nesmyslnost je, že cena nemovitosti není spočítána jen z ceny nájmu, ale i z výše DPH k ceně nájmu příslušné. Daň z nabití tak obnáší zdaněný výnos a zpalcené DPH - dá se říci, že díky zákonu se tak daní výnosy 2x a i DPH. Není to nemorální danit zdaněné?
Jinak držím palce v tom tlaku "politiků", co neví, jak chutná práce a znají po celý svůj život pracoviště - parlament. Je až nebevolající, jak tito lidé místo práce pro lidi, zaměňují tuto za práci pro sebe. Někdy mi PS ČR připadá jak Augiášův chlév.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.