PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2017 12:56:24 - Votýpková Věra

Pane Skálo

Ptala jsem se jedné komunistky proč nejsou komunisté tak razantní a bylo mi zodpovězeno že už mají stejný názor jako všichni ve sněmovně,pravice či levice jedno jest. A proč komunisté zvedli ruku pro zákaz kouření když hospody jako takové jsou soukromé. To budou zakazovat i kouření doma a já nevím kde co,kolik mám topit a tak dále.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2017 23:49:52 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Čtete-li, milá paní Votýpková, třeba jen má vystoupení - v Parlamentních listech či jinde - shodu s tím, co tvrdí parlamentní pravice i "levice", tam najdete asi jen sotva. Zákaz kouření se mi komentuje docela těžko, protože se kouření ne a ne zbavit sám. K nekuřákům se snažím být co možná ohleduplný. Zapálit si u nich doma, v kanceláři atp. by mne jaktěživ nenapadlo. V hospodě, kde se zatím kouří, to sice dělám i já, pak ale abych větral sako pár hodin na balkóně. Osobně mne to, že zapálit si už brzy budu muset chodit na ulici, bůhvíjak trápit nebude. Doma to ale přeci nikomu nezakazuje ani nový zákon. Nevím, nakolik přesvědčím i Vás, znám ale mnohem přesnější měřítka politické razance, než vztah k tomu, kde se smí či nesmí kouřit.