Karel Šebek

Odpovědně a poctivě
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2012 15:33:53 - Nagano

Nebýt krajů, nebylo by ani hejtmana Ratha

Pane senátore, co říkáte jako člen středočeské ODS na zatčení Ratha? A co říkáte na jmenování jeho nástupkyně? Podle mě to s jejím jmenováním nemůže myslet strana vážně. To není v kraji nikdo schopnější? Koho byste na pozici hejtmana/hejtmanky kraje viděl Vy? Jak by se situace v kraji měla podle Vás řešit? Nevěřím totiž tomu, že do toho nebudou nějak zapleteni i jeho nejbližší spolupracovníci a i kdyby ne, stačí už jen fakt, že nikdo z řad ČSSD či KSČM na nic nepřišel, když spolu tak dobře vládnou. A ještě jeden dotaz na závěr: vy jste jako dozorující opozice také nic nevypozorovali?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2012 11:32:09 - Karel Šebek
 Dobrý den, úvodem bych řekl, že jsem se snažil před dvanáci roky všemožně zabránit zrušení okresů a znovuzavedení krajů, ale můj politický vliv na to zdaleka nestačil. Obecně tedy nebýt krajů, nebylo by ani hejtmana Ratha. Těch zajištěných 7 milionů plus 30 dalších je jen špička ledovce, z dalších milionů se jistě v tichosti radují nejmenované stavební, servisní a inzertní firmy. Jejich bezpracné zisky asi už nikdo nedohledá. Stačí se podívat na stav silnic a bombastické magazíny. David Rath byl obratný manipulátor a jeho praktiky dost připomínaly styl Aleše Hušáka v čele Sazky. Suverénní, pohotový, nad věcí. Při dobré přípravě se mu šlo postavit, vyvracet jeho argumenty, ale poté při hlasování jeho tým, t.j. zastupitelé ČSSD a KSČM hlasovali zpravidla absolutně pospolu, tak, jak jim on zavelel. Někteří se ho báli, někteří se spoléhali, že se s jeho pomocí dostanou výš. Jen silné osobnosti mu odolaly, třeba radní MUDr. Seidl, bývalý ředitel úřadu Ing. Hostek a možná někdo další, ale i ti mu raději uhnuli. S paní náměstkyní Moravčíkovou jsem věcně řešil několik záležitostí a znám ji jako rozumnou, odborně zdatnou a velmi slušnou zastupitelku. Myslím, že Středočeský kraj je v rozvalu a vše se musí soustředit alespoň na udržení základních funkcí - zdravotnictví, školství, doprava. Pár měsíců před volbami jde jen o to, kdo bude ochotný se s tím poprat. Opozice namítala proti nekontrolovanému rozhazování na již zmíněnou reklamu, jízdné zdarma a jiné nesmysly, ale pokud byla regulérně na jednání přehlasována, není to trestný čin. Myslím, že padlo i nějaké trestní oznámení ve věci Středočeské zdravotní a.s., ale dlouho se nedělo nic. Kdo se vyzná v systému, umí využít jeho mezer a má pravomoc to utajit, tomu se to pak těžko dohledává a dokazuje. Jsem rád, že tentokrát zasáhla policie a účet vystaví, patrně po dlouhém a pečlivém procesu, soudy. Mínění davu se dá někdy příliš lehce ovládat, teprve teď je mnoha lidem jasné, že dali důvěru všehoschopnému a bezcharakternímu člověku, ale pořád fandím demokracii jako dobrému systému správy věcí veřejných. Na podzim budou moci voliči složit reparát. S pozdravem Karel Šebek