Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2012 22:11:22 - Lukáš Rosák

Jsem přesvědčená, že současná vláda je zcela odtržená od reality

Dobrý den. Podle vašich slov se Ústecký kraj zveřejněným programem zaměstnanosti 2020 pouští obdobně jako v případě Ústeckého balíčku za hranici svých kompetencí a supluje roli současné i minulých vlád, které nebyly schopny za uplynulých dvacet let přijít s řešením, jež by tento region zbavilo nelichotivého prvenství v počtu nezaměstnaných lidí. Uvědomujete si tak, že kritizujete i sovou vlastní stranu ČSSD? Nebo proč byste doporučila občanům Ústecka volit v parlamentních volbách ČSSD? A když jste u kritiky ČSSD. Co říkáte na zatčení Ratha? Bylo to pro Vás překvapením?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2012 11:25:23 - Jana Vaňhová
Dobrý den, 
Myslím, že není nic špatného na tom, když oprávněná kritika zazní i do vlastních řad. To, že se vysokou nezaměstnaností v Ústeckém kraji vlády v uplynulých dvaceti letech dostatečně nezabývaly, je prostě realita. Nyní je ale potřeba dívat se do budoucna a snažit se tuto situaci změnit. Buď se k naší snaze připojí již současná vláda, nebo se nám to podaří až s tou další. V tomto už nesmíme polevit.

Jsem přesvědčená, že současná vláda je zcela odtržená od reality. Lidé přicházejí o práci, chudnou, propadají se do dluhových pastí. Nikdo jim nevysvětlil, proč a zda jsou vůbec potřeba tak drastické vládní škrty v oblastech bezpečnosti, sociálních a zdravotních služeb nebo aktivní politice zaměstnanosti. Proč se musí zvyšovat daně a naopak snižovat důchody. Lidé ztrácejí víru ve svoji budoucnost. Příští vláda, a doufejme, že to nebude dlouho trvat, musí lidem tuto víru vrátit.

Zatčení Davida Ratha bylo překvapením pro každého. Nejsem soudcem a nechci pana Ratha soudit, už i proto, že Policie ČR dosud nezveřejnila všechny informace k této kauze a celý případ se dále vyšetřuje. 


Jana Vaňhová