Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2012 8:03:46 - Loyza De Conteyner

Vztah ČR k NATO

v ČR vrtulníkovou základnu NATA?Mě jako občanovy ČR tedy NE a zásadní NE.Stát nemá peníze na penze,lidé se třeba musí skládat na náročné operace malých děcek protože pojišťovny raději zaplatí sponzorům golfové turnaje než aby dali peníze na nemocné děcka(viz třeba sbírky na děcka s kochleárním implantátem) a stát má na vyhazování milionů dolarů ročně za vojáčkování cizích žoldáků?A navíc je to cizí voják(schválně nepíši ŽOLDÁK ač je to pravda) na území ČR!!!! Půjde to zarazit po volbách?A pokud ANO už nyní by bylo dobré panu Vondrovi poslat důrazný vzkaz přes media.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.05.2012 19:57:02 - Ing. Jiří Dolejš

USA nyní stále častěji "pláče" že dává do zbrojení v NATO více peněz než Evropa a ztrácí chuť v nastaveném fungování pokračovat  - když se ve světě něco šustne, tak se stejně vytváří tzv. koalice ochotných. otázkou tedy je co dál - když neprošel radar snažit se zavděčit jinak je velmi sporná politika. S naší suverenitou  voblasti bezpečnosti je to ovšem složitější než píšete.

Je jasné že změnit vztah ČR k NATO mlže být velmi těžké, ale nastolit bez apriorních tabu toto téma (jiná garance bezpečnosti země) k diskusi je snad docela logickéa legitimní. Tím spíše že peníze na různé vojenské výdaje opravdu chybí... vrcholná politická reprezentace je na tohle téma  háklivá, ale v podhradí už ta debata vypadá volnější. Třeba do některých uší dolehne.