PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2017 17:18:17 - p.Malý

Zoufaly Sobotka?

Dobry den,
dekuji,ze se nepodvolite CSSD,vystup z Nato i vystup z EU plne podporuji.Neni to snad zoufaly pokus,jak cssd zustat u koryta ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2017 9:54:19 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Díky za porozumění a sympatie! ČSSD sice teď "bohumínský" zákaz slušného chování ruší. Dá se to číst i jako pozvánka k rovnocennému dialogu o všem, k čemu štít "demokracie" i v "sociálním" směru zavazuje. Nechat ji ležet ladem by byla hloupost. Leckdo by totiž neprávem nabyl dojmu, že z něj máme vítr právě my. Tu nabídku bude správné naopak přijmout a vzít vedení socdem "za slovo". Začít je bombardovat návrhy, které se nedají odmítnout. Na předním místě i k otázkám, které jsou rukojmím "spojenecké vděčnosti" (tedy vazalské podřízenosti NATO a bruselské "eurokracii"). Tu debatu je potřeba vést co možná veřejně, tak aby otevřela ještě víc očí. Aby se to, proč naše bezpečnost potřebuje úplně jiný rámec než v NATO, doneslo i k těm, kdo k těm argumentům zatím neměli kde přijít. Aby se mohli seznámit i s důvody, proč to chce i úplně jiné základy evropské dělby práce a kooperace. A samozřejmě i úplně jiné řešení všeho ostatního, co jenom "řeší" dnešní vládnoucí koalice.