MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2017 20:47:31 - mravenec-99

Nedostatek lékařů

1) Jak se prosím diváte na problém nedostatku lékařů? Hlavně z pohledu demografie, protože silné starší ročníky půjdou brzy do důchodu.
2) Proč bereme na lékařské fakulty cizince, kteří se nenaučí česky za celou dobu studia, takže pak tu nezůstanou, a akorát se plýtvá lidskými zdroji na jejich vzdělání (i když si to třeba zaplatí), které pak chybí na vzdělání našich lékařů? Byl byste pro to, aby cizinci museli umět česky, pokud chtějí studovat českou medicínu?
3) Proč bereme kvanta muslimů na medicínu, když známe jejich postoj k ženám, např. ve Zlíně muslimský jemenský lékař týral ženu, v teplicích si na ně stěžují pacienti, sestřičky v nemocnicích apod. Navíc hlavně skrz studenty se islamizuje naše země. Podobně jako v Anglii, kde se dnes začnou modlit uprostřed operace apod. I ti studenti jsou velice arogantní a zásadně neuhýbají na chodníku. Proč nebrat radši naše lidi, vdžyt jsme špička v medicíně- nebo snad ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.04.2017 14:47:51 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený Ferdo,

  1. Bez ohledu na společenskou prestiž se povolání lékaře v nové společnosti z řady objektivních důvodu stalo nepříliš vyhledávaným. Upozorňuji na to dlouho a dosti marně. Povinné chaotické postgraduální vzdělávání, šílená administrativa, služby atd. A to pomíjím "geniální" daňové nápady jistých představitelů mé rodné partaje.

  2. Fakulty jsou samostatné a zvláště platící cizinci jsou vítaným zdrojem jejich příjmů. Větší problém však vidím v odchodu našich mladých českých doktorů. I když chápu proč.

  3. O záplavě muslimů mezi studenty nic nevím. Nemluví-li vychytrale slovensky či rusky.

  4. Ale zapomněl jste na to ve špitálech nejbolavější téma - sestry! Vám to lze pochopitelně prominout, vládám nikoliv.

S úctou jk