MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2017 8:44:09 - LRAK

Zastropování výsluh

Pane poslanče četl jsem Váš návrh na zastropování výsluh u BS. V podstatě s Vámi souhlasím, a myslím si, že tímto se celý systém stává spravedlivější, ale nechtělo by to úpravy na příč všech? Proč tento Váš návrh "neaplikujete" i na OS (ačr, hs, vp, vz...) ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2017 15:30:38 - MUDr. Jiří Štětina
Děkuji za dotaz i částečný souhlas. Nejedná se o jedinou změnu, tedy v rezortu MV, nýbrž ve všech ozbrojených složkách. Tato myšlenka byla využita při otevření zákona č. 361/2003 Sb o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů v souvislosti s udělením "nehorázných odměn" mezi 800 tisíci až 1 milionem, ze které se potom vypočítala výsluha. Toto odmítá většina policistů, kteří slouží u všech útvarů Policie ČR. Tento zákon má také přímou návaznost na zákon o dani z příjmu. Proto jsem oslovil pana premiéra a všechny příslušné ministry, kteří odpovídají za vnitřní i vnější bezpečnost. Z jejich zpětné odpovědi vyplývá, že drtivá většina výsluh je do 10 tisíc, trochu méně do 20 tisíc a 30 tisíc. Všem těmto příslušníkům nebudou výsluhy zdaněny a k žádné změně tedy nedojde. Zdaněním bude "postiženo" asi 200 osob, u nichž výsluha převyšuje 30 tisíc Kč, a to je snad správné, že? Jedná se tedy o jakousi prevenci, aby všem bylo měřeno stejně a výsluhy měly návaznost na průměrnou mzdu v České republice, tedy jasné zastropování tohoto spravedlivého příjmu příslušníků bezpečnostních sborů. I tato maličkost může tedy přispět k personální stabilizaci příslušníků ozbrojených složek.

S pozdravem     Jiří Štětina