ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2017 1:11:15 - jiriIV

Vážený pane Senátore.

Kladu si otázku " Quo vadis " Evropo / jsem ročník 1946 / na jedné straně staré země EU, zaplavené nelegální migrací a čelící atentátům na vlastní občany a na druhé straně nové státy EU odmítající přijímat migranty. Na straně jedné liberální politika na druhé vzestup nacionálních stran. Multikultarismus na druhé zachování národní svébytnosti a vlasteneckých hodnot. Různé příkazy a zákazy z EU na druhé straně jejich nedodržování. Jaký je rozdíl mezi nelegální migrací a válkou. Na jedné straně zvyšující se náklady na zbrojení v rámci NATO na druhé neschopnost zajistit ochranu vnějších hranic EU a zajistit tak obyvatelům jejich bezpečnost. Různé neziskové organizace pomáhající migrantům proti vůli občanů a rozkrádající miliony. Miliony nezaměstnaných v rámci EU a miliony migrantů na velmi štědrých sociálních dávkách a neochotných pracovat. Všichni Ti kteří nesouhlasí jsou označování nálepkami xenofobů a rasistů.Končím co jsem řekl na začátku "Quo vadis " E.Děkuji za Váš názor
Jiří Lípa

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2017 21:16:02 - Jan Veleba

 No velmi jste mně to usnadnil - mám stejný názor, jaký máte Vy. Pouze bych upřesnil Vaši tezi "Quo vadis" - nikoliv Evropo, ale EU.

EU se podle mého názoru postupně rozpadne, pokud se rychle nezreformuje, čemuž nevěřím. Až se tak stane, tak zmizí neživotaschopný projekt EU, ale Evropa zůstane a v ní některé státy, které se vrátí ke svým základním funkcím, kterých se vstupem do EU vzdaly.