ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2017 15:50:59 - Jaroslav Moravec

výkup vepřína v Letech

Dobrý den. Protože jsem byl na tomto místě několikrát a mám stálé pochyby o nutnosti dát miliony za výkup vepřína,obrátil jsem se na MK s dotazem, kde tábor vlastně byl. Odpověď byla šokující, protože MK to prostě přesně neví a odkazuje na nutnost budoucího leteckého mapování. Na poslaném plánku byl (bez záruky správnosti) zakreslený jen roh stávajícího areálu. Současné pamětní místo je od plotu vepřína několik set metrů daleko. I tak je stavba památníku diskutabilní s ohledem na to, že sami Romové o něj nejeví zájem, ale vykoupit stávající vepřín za veřejné peníze bez jistoty, že tábor na tomto místě doopravdy byl, to je k neuvěření. Přitom druhý takový tábor, Kunštát, nikdo neřeší, že by se tam mělo něco pietního postavit. Prý je na tom místě rumiště, nevím, nebyl jsem tam. Ale pokud je to pravda, náklady na jeho vykoupení by byly jistě mnohem nižší. Nevíte, kdo by mohl tuto záležitost otevřít ? Od dob pana Kocába v úřadu se o tom často mluví, zatím ale nic neděje - bohudík. Moravec

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2017 22:36:41 - Jan Veleba

 Dobrý den pane Moravče. Já na tuto záležitost mám názor, že je zde mnoho nejasného a že Lety byly vybrány jako symbol a hlava nehlava to určitá skupina aktivistů a politiků živí.

Navíc si myslím, že fungující a moderní stáje chovu prasat by se bourat neměly a pokud ono pietní místo musí být stůj co stůj, ať to stojí cokoliv, po více jak sedmdesáti letech (!) vybudováno, tak by to mělo být řešeno hospodárným způsobem. Souhlasím tedy s Vaší poslední větou.