Josef Ješina

Královehradecký kraj; gesce: doprava
  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • doprava
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2012 15:19:19 - vladislav mrákota

Stále platí to, proti čemu jsme bojovali. Pravdu má jen ten ,kdo má moc.

Vlivem událostí komunisté značně posilují i v krajích. V několika regionech se dokonce dotahují na sociální demokracii. Nejmenší rozdíl v preferencích mezi KSČM a ČSSD je dle posledního průzkumu agentury SANEP v Ústeckém a Královéhradeckém kraji. Co si o tom myslíte? Dokážete si případnou spolupráci s komunisty v kraji představit? Senátor Sobotka například řekl, že pokud bude zvolen prezidentem a ve vládě by byly KSČM, abdikoval by. Jak byste se zachoval, kdybyste s nimi měl vládnout, byť ,,jen“ v kraji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2012 9:29:36 - Josef Ješina

Dobrý den.

Myslím si,že stále platí „ že do jedné řeky dvakráte nevstoupíš „. Společnost je ve světě již někde jinde. Říkáme, že je všude už demokracie. Vy tomu věříte? Vždyť stále platí to, proti čemu jsme bojovali. Pravdu má jen ten ,kdo má moc. Co se změnilo? Ti co mají moc mají i peníze. Kde je vzali? Kdo nabyl majetek poctivě? A to již komunisti u moci 20 let nejsou. To co se děje není tentokráte v ideologii. Tentokráte to je v lidech a jenom v lidech. Nechme to tedy na lidech koho si lidé zvolí. Chovejme se tak, myšleno politické strany, aby našeho konkurenta,tedy jinou stranu lidé nechtěli. To je demokratické. My jsme se dnes dostali do situace, že hrozí situace, že lidé budou volit toho kdo méně krade ? To snad ne.Mě je 68 let, já Vám neodpovím. Lhal bych kdybych řekl to či ono. Pamatuji si měnu v roce 1953,pamatuji Maďarsko / když jsme doma poslouchali na SE co se tak děje /, pamatuji Berlín,Kubu atentát na Kennedyho,byl jsem na vojně 26 měsíců. Dnes jsem rád, že jsem v Česku, že nejsem, nebo jsem nebyl v Bosně a Hercegovině, Afganistanu v Lybii, afrických zemích, a…. a tak bych mohl pokračovat.Tam komunisté nebyli a také se vraždilo,nechodilo do školy , do práce… .Ano mám obavy před zlými lidmi,kteří jsou pro a za peníze ochotni vraždit….Jaký je rozdíl někoho zabít,nebo nechat umřít hlady? Kdybych byl mladší šel bych s tím,který mi zaručí, že to co jsem výše uvedl, nebude,že se lidé nebudou zabíjet….. To bych se ale dostal do prvobytně pospolného řádu, ale tam se také zabíjelo,unášeli se ženy a nevím co ještě.

Kašlu na preference,spojil bych se s lidmi,kteří jsou ochotni pracovat.nelhat,nekrást……. Bylo na to i desatero Božích přikázání,ale vždyť ani ti nositelé toho desatera musejí každý týden ke zpovědi….

Nejsem pesimista, ale prosím i Vás. Nestrašte lidi komunistama, strašte je a oprávněně, že mají zlepšit morálku… a to nemá cenu oni se stejně nezlepší. A na konec v Číně jsou komunisté,kteří mají fabriky s několika tisíci zaměstnanci ,s velmi dobrou životní úrovní,na druhé straně jsou tam lidé, kteří žijí v nelidských podmínkách…Nemáte pocit, že se k nim blížíme? A bez komunistů!

S pozdravem J. Jš