doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2017 10:05:28 - pozor na politiky

církev

Dobrý den,pracuji v menší zem.společnosti,potýkáme se s ledasčím,ale dnes cosi nadzvedlo ze židle.
Někteří lidé,bohužel,prodávají svoje pole,dědictví předků za pakatel.Prodají ho překupníkovi i za 50tis.za ha a ten náh ho nabízí ke zpětnému odkupu za vyvolávací cenu 200tis/ha.My si to dovolit nemůžeme,ale koupila to církev,konkrétně Biskupství českobudějovické.Tak na to koukám a dochází mi,že já jim na to dávám ze svého platu 15% a to ještě nemluvím o dph atd! Takže stát dává naše daně církvi a ta nás šmahem přeplácí našema penězma.Takovému majetku darovanému od nás církvi nemůžeme nikdy postačit.Myslíte,že nám stát dá na to,abychom si mohli koupit od hloupých lidí levně pozemky?Myslím,nám zemědělcům.Teorve teď na mě padá ta hlavní hrůza z toho co vlastně znamenají církevní restituce.Myslíte,že ten můj pohled je není pravdivý?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2017 11:48:22 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Rozežraná česká pravice a s ní bohužel i špičky sociálních demokratů dlouhodobě prokazují jen malou vůli k účinným opatřením proti spekulaci a ohrožování půdního fondu. Ostatně nejen půdního fondu. V mnoha případech jdou buď svou nečinností nebo i různými aktivitami proti zájmům českého státu a těch, kdo na půdě hospodaří a kdo ji chtějí chránit. A špičky římskokatolické církve, ty se chovají víc než tržně. Jednak podle zásady "Kdo by nebral, když dávají", jednak ale také "Urvat, co se dá". Obchodním artiklem je pro ně už hlásání víry, ale zjevně jim to nestačí, proto ten hlad po půdě a dalším podnikatelském majetku. Nic je neuspokojí. Problém je samozřejmě v tom, že pánové Nečas a Kalousek a jejich vypečené partaje nedávali Dominiku Dukovi a spol. ze svého, ale přihráli prelátům pod záminkou restitucí majetek státu a desítky miliard korun ze státního rozpočtu, tedy z kapes všech občanů. To preláty k nenasytnosti přímo povzbudilo. A sobotkovská ČSSD katolické špičky svou podlézavostí a komplotem s Bělobrádkovými lidovci už čtyři roky povzbuzuje k dalším nestydatým soudům a nárokům. Konec konců šíbři z Lidového domu mají v rozdávání ze státního a v podvádění občanů velkou zkušenost. Příkladem je právě současný premiér B. Sobotka, namočený v aféře OKD, který navrhl už do vlády S. Grosse a fakticky přihrál mnohamiliardový státní podíl OKD, desetitisíce bytů i s nájemníky skoro zadarmo a další miliardové majetky zcela bez ocenění darem navrch partě vyvolených, za kterou se vynořil Z. Bakala. Když tedy před posledními volbami ČSSD a  především Sobotka občanům slibovali, že nemravné nároky  římskokatolické církve omezí, byly to jen prázdné řeči. To, co předvádějí mnozí nenasytní katoličtí hodnostáři a řády, rozhodně není o křesťanské skromnosti a poctivosti, o slušnosti k občanům a k republice. Mají neuvěřitelný apetit a drzou odvahu. Nějaké desatero, biblická skromnost jim mnoho neříkají.
Pokud jde o ochranu půdy a určité záruky pro ty, kdo na ní skutečně hospodaří, pracují a chtějí se o ni starat, je v zájmu republiky a většiny občanů ty poctivé hospodáře podporovat. Spekulace s půdou a její znehodnocování jsou dneska na vzestupu, zastavit to může jen hlasitý odpor a rozumnější vláda, než ty, které tu zatím byly.