Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2012 7:52:28 - rene

odpověď na dotaz

Co je pravdy na tom, že zastupitelstvo Ústeckého kraje s největší pravděpodobností stáhne materiál k projektu propagace rekultivačních prací v kraji? Trestní oznámení podal pan Steiner, od jehož slov se distancuje a považujete je za lživá. Proč ale ta změna v projektu, když je vše ok?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2012 11:18:32 - Jana Vaňhová
Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo dne 27. června 2012 návrh ukončit projekt na propagaci rekultivovaných území po těžbě hnědého uhlí a již vynaložené prostředky uhradit z Fondu rozvoje Ústeckého kraje.

Pan Steiner napadl způsob hodnocení tohoto projektu v rámci Regionálního operačního programu Severozápad. V případě projektů, které prověřuje policie, pozastavuje proplácení Úřad Regionální rady až do ukončení vyšetřování. Vyvstalo tak vážné riziko, že by celou částku 43 milionů Kč musel uhradit Ústecký kraj ze svého rozpočtu. Proto padlo rozhodnuté projekt předčasně ukončit.

Státy i jednotlivé regiony se snaží všemi prostředky přilákat turisty a propagace vybraných lokalit je nejefektivnějším způsobem. Rekultivovaná území v Ústeckém kraji potřebují účinnou prezentaci (stejně jako se to například podařilo v Německu). Bohužel v tomto případě byl projekt našeho kraje zneužit v předvolební kampani.