PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.09.2017 14:44:27 - Wulfgar

Migrace

Dobrý den,
četl jsem Váš rozhovor pro web Tiscali a Váš pohled na příčiny migrace. Do velké míry s nimi souhlasím, jsou tu podle mého ale i jiné důvody - mj. rozvoj internetu a africké představy o "zlaté Evropě" nebo fakt, že Afrika populačně roste o cca milion lidí týdně.
Vámi udávané důvody určitě nelze vyřešit za týden ani za rok, o to důležitější je nyní ochrana hranic. Itálie či Řecko odmítají chránit své námořní hranice, pouze platí Turecku, respektive libyjským islamistům, aby to dělali za ně! Pokud neexistuje účinná ochrana hranic, stává se to jen dalším motivačním prvkem pro lidi z Blízkého Východu či Afriky, jelikož vidí, že to jde. Zde mi připadá, že se těmto "jednoduším" důvodům a řešením migrace vyhýbáte, možná se bojíte, abyste nebyl označen za xenofoba či extremistu. Mám pravdu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2017 10:13:56 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Důvodů migrační krize je přirozeně víc, plně souhlasím. Tím víc je potřeba trvat na co možná rychlém řešení toho, co je mění v explozívní směs - válek za "změnu režimu" a predátorské globalizace. Chiméru o "zlaté Evropě" si arabští a afričtí kluci nevycucali z vlastních palců. Tou je už roky krmí masivní propaganda a reklama globalizace jako rohu hojnosti, co už brzy nemine ani poslední Zapadákov v bývalých koloniích. Chránit vlastní bezpečnost je svatá věc. Máte dojem, že je to i zadání pro naši dnešní armádu? O tom, jak se předvádí na "misích" tisíce kilometrů od vlastních hranic, je v médiích řeč co chvíli. Tím déle však postrádám jedinou zprávu o cvičení doma, prověřujících schopnost bránit vlastní zemi. Už před pár lety se generalita nechala slyšet, že by dnes byla s to ubránit maximálně jeden kraj a zhruba týden. Takový skandál nemá v dějinách samostatné republiky obdoby. Že je ho nejvyšší čas napravit, je mimo vší pochybnost -  navzdory dotěrným urážkám těch, kdo se jimi vylhávají ze spoluviny jak za tento stav, tak za podporu všech darebáctví, která migrační vlnu  Silové prostředky však jsou s to řešit až následky. Nezačne-li se zvládat i kauzální pozadí, migrační vlnu by nezvládly stejně - anebo jen za cenu krveprolití, které by se nám v Evropě vrátilo jako ještě větší bumerang.