Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2017 10:16:07 - Labuť

Co je víc ochrana majetku nebo ochrana zloděje?

Jsem přesvědčený, že kdyby okradený mohl legálně ukázat fotku zloděje, kterou má například z kamer, jednak by to usnadnilo dopadení pachatele a hlavně by jich ubylo. Víte, kolik lidí krade třeba v obchodech? A ti lidé často bydlí nedaleko. Myslím, že by si takovou ostudu odpustili, kdyby je někdo takto veřejně obvinil – a to právem. Kamera většinou jasně zachytí, zda dotyčný kradl nebo ne. Neplatí tedy žádná presumpce neviny. Proč nikdo-aspoň myslím-nepředložil nějaký zákon, který by tohle řešil? Musí to za českou justici rozhodnout až ta evropská? Proč?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2017 10:33:05 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Samozřejmě ochrana majetku. Proč je s tím problém - protože při vstupu ČR do EU jsme se zavázali k respektu k jistým pravidlům - v jisté době, v jisté situaci. To že politická reprezentace evropských národů zastoupených v EP (EK, ER...) je zdá se postižená slepotou (toxoplazmózou?) a úroveň politického pokrytectví, pseudo-bezpečnosti, pseudo-ochranitelství lidských práv a svobod hraničí s jakousi sebevražednou zaťatostí v úsilí realizovat destrukci vlastní civilizačního okruhu, existence národů v současné podobě je evidentní. Tedy evidentní...evidentní všem, kteří žijí mimo Bruselský a Štrasburkský skleník a musí denně řešit problémy, které nám fakticky nezpůsobuje ani Rus, ani Mohamedán či Číňan, ale my sami, naši vlastní evropští politici či úředníci - naše "elity?!". Všimněte si, že se vždy a všude hovoří o lidských právech a svobodách. Nikdo nezmiňuje cosi jako "LIDSKÉ POVINNOSTI". To že jsme tento pojem, respektive obsah pojmu "povinnost" (vůči sobě, vůči svým rodinám, rodičům, společnosti zemi) cíleně vytlačili z běžného života vede k evidentním, negativním důsledkům...I jako ateista musím konstatovat, že příkaz biblického desatera "nepokradeš" (nejenom) mělo a má definitivně svůj význam i dne Naši dávní předchůdci velmi dobře věděli, proč ono desatero ustanovili jakýmsi prvotním právním rámcem, jasně pojmenovali to, co pokládali za základní kameny existence funkční společnosti lidí. Nezbývá než doufat v rozum občanů, nejen u nás, ale v celé EU, který se snad projeví ve volbách do EP v roce 2019....číslo 9 kandidátky JMK