Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2017 10:25:24 - nemeckae

Proč se bojíte referenda o migrantech ? Proš se bojíte pravdy ?.

Pane Chalupo,co si myslíte o "Říkat pravdu"a o "Referendu o migrantech?Vidím to tak,že je cenzura,že nám vy politici-prostřenictvím médií-neříkáte pravdu. Že si lžeme,všichni všem,setkávám se s tím sotva ráno si zapnu čt24,když vyjdu na nákup,samé potraviny globální ekonomiky,jen se to převáží "od nich k nám a od nás k nim", když si donesu domů nějaký výrobek a musím konstatovat že je to jen na chviĺku a vyhodí se to. Když přijdu do čekárny k našemu obvoďákovi nabo zubaři,pokaždý nějaký dealer léků či čeho. A my pacietni 2 hod.čekáme a držíme ústa.Včera jsem jela vlakem-a čtu na kabině strojvedoucího reklamu Spořitelny - 15 splátek vám odpustíme když si vezmete u nás půjčku ! Co to je !? Klamavá rekla ma! Proč takovou banku vy zákokodárci nezavřete ? Zákonem ! Lžete - končite !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2017 10:54:35 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Jak říkal pan Werich..."pravda je co?....pravda je pojem relativní". Pravdu má každý z nás jinou, máme názory, máme předpoklady, úvahy a návrhy. Pak jsou k dispozici fakty - a ty buď respektujeme, nebo je nevědomně (i z neznalosti) nebo účelově zkreslujeme. A pak máme diskusi jejímž výsledkem je většinou a v tom dobrém smyslu dohoda, kompromis = demokracie. Pokud jde o mne - snažím se mít k dispozici relevantní fakta, pracovat s nimi a na jejich základě si vytvořit názor, argumentaci a návrh řešení. Rozhodně nemám pocit, že bych se při tom na sobě či na spoluobčanech dopouštěl podvodu či manipulace. To jaký je svět, to jsem si tak zařídili a i v budoucnu budeme zařizovat především my sami - pokud nejste spokojen (já nebyl a jsem v ANO), pak budete muset projevit určitou občanskou odvahu (slušně) a často i riskovat nepochopení, odmítnutí atp.... Nic jiného k dispozici nikdo nemá. "SAMO" se nic neudělá, nezmění. A pokud tu změnu necháte na někom jiném, pak ten někdo bude logicky změnu konat s tím, že do ní ve větší či menší míře zakomponuje své, nikoli Vaše potřeby. Klamavá reklama? Co je to klamavá reklama? Reklama ať už neklamavá nebo klamavá zabere na toho, kdo se nechá ovlivnit - a to je především jeho osobní svobodné rozhodnutí a odpovědnost (nebo neodpovědnost). Stát může leccos, ale nemůže legislativně ošetřit hloupost občana (skupin občanů) a dle mého osobního názoru by za hloupost neměl přebírat odpovědnost za důsledky jeho konání (zkratka, problém je samozřejmě trochu širší). Dokázat někomu, že lže, zejména v případě, že jde o hloupost nikoli úmysl, je téměř neřešitelné a jen pro ilustraci ...i když soudce rozhodně evidentně špatně, pak je chráněn tím "že měl jiný právní názor"...a je takzvaně vymalováno. Takže v návaznosti na obsah Vaší otázky - hledejte pomoc nikoli v parlamentu či u policie, ale na posledním horním konci míchy (eventuálně na konci své paže).číslo 9 kandidátky JMK