doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2017 8:48:44 - Stanko

Tunel ČSSD na české lithium jako Sobotkův na OKD?

V parlamentu jste vždycky tvrdě kritizoval ČSSD a Bohuslava Sobotku za dopomoc při tunelování OKD a okradení nájemníků bytů OKD. Memorandum, které teď podepsal ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček za ČSSD s australskou firmou European Metals Holdings, jí má umožnit těžit surovinové zdroje lithia České republiky. Nemůže jít o podobný tunel, jaký vládě předložil a podepsal Bohuslav Sobotka pod záminkou prý výhodné privatizace státního podílu a bytů OKD? Sobotka dodnes nepříčetně tvrdí, že při ceně za jeden byt pouhých 40 tisíc Kč a několika dárcích privatizátorům za pár miliard v podobě neoceněných majetků OKD včetně bylo vše v pořádku. Věříte Sobotkovi a Havlíčkovi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.10.2017 19:33:13 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Současnému premiérovi B. Sobotkovi rozhodně věřit nelze, vždyť dodnes kryje pachatele tunelu na OKD a zcizení bytů OKD a drze občanům a podvedeným desetitisícům nájemníků bytů OKD tvrdí, že když navrhl vládě prodej OKD a prodal jejich byty Z. Bakalovi za směšnou cenu 40 tisíc Kč za kus, tak prý je to úplně v pořádku. Co se týče lithia, je logické, že dravci už se připravují na to, jak oškubat český stát a české občany. Memorandum, které protlačil a obhajuje s vědomím a podporou B. Sobotky ministr průmyslu a obchodu Havlíček, je prvním krokem k tomu, aby výnosy z případné těžby této cenné suroviny, kterou republika má, šly především do rukou soukromých podnikatelů. Byl by to, pokud to nezastavíme, jen další případ rabování zdrojů surovin a tunelu na surovinové zdroje, jejichž výnosy by měly patřit státu a posloužit českým občanům. Je všeobecně známo, že sociální demokracie je zadlužená, a není vyloučeno, že kroky, které činí s lithiem, mohou být odporným pokusem o oddlužení neobyčejně zkorumpované strany.