Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.10.2017 15:08:08 - žemle

Proč si myslíte, že je jednokolový systém lepší?

Já si třeba myslím, že v prvním kole vyhraje Zeman, protože protestní hlasy si mezi sebe rozdělí více kandidátů. Když ale ten jejich nepostoupí, dají v druhém kole přednost tomu, kdo bude proti Zemanovi a ten tak prohraje. Proto si myslím, že dvě kola jsou lepší. U senátu bych začal tím, že bych snížil váš počet a zvýšil pravomoci. Nemyslím si ale, že volební systém je nějaký vážný problém. Děkuji za názor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2017 20:03:03 - Ing. Michael Canov
 Dobrý den,velmi rád vysvětlím. To co se snažím spolu s dalšími senátory a politology prosadit, není jednokolový systém, přestože ho tak novináři nazývají, neboť volič by šel k volbám jenom jednou, ale n-kolový systém při n-kandidátech. Kdyby např. kandidátů bylo 9, volič by určil pořadí od prvního po devátého. Počítač by pak vyhodnotil volební lístky a ten kandidát, který by měl nejméně prvních míst, by vypadl. Pořadí zbývajících by se pak přepočítalo, jako kdyby devátý kandidát neexistoval. Z tohoto pořadí by opět počítač vyřadil toho, kdo by měl nejméně prvních míst. Pořadí zbývajících sedmi by se opět přepočítalo, jako kdyby 8. a 9. neexistovali (kdyby některý volič např. určil 8. na 1. místě a 9. na 4. místě, posunuli by se v tuto chvíli původně 2. a 3. o jedno místo a původně 5. až 9. o dvě místa). Z těch sedmi by vypadl opět ten, který by měl nejméně prvních míst. Pořadí zbývajících 6 by se opět přepočítalo a opět by vypadl ten, který by měl nejméně prvních míst...a tak dále až do finále.Jedná se dle mého o skvělý systém, který se používá především ve volbách v Austrálii.