MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2012 22:39:53 - hanina

Zákony platí pro všechny

Za odpověď děkuji. Souhlasím s Vámi, že je důležité, JAK je péče poskytována. Ale jsme právní stát. Může tedy zákon porušovat každý? Můžu tedy podnikat bez živnostenského oprávnění? Prominou mi příslušné orgány, že porušuji zákon v případě, že moje JAK bude v pořádku?S Vaší logikou by potom mělo řidiči autobusu stačit, JAK autobus řídí a koncesi tedy mít nemusí.. Následky takového konání znáte jistě z nedávné minulosti.. Autobus u Nežidel, v Chorvatsku.. Ale zpět ke zdravotnictví, vláda toleruje porušování zákonů a ruší zákony (20/1960Sb), které nejsou nahrazeny novými a kvalitními (95/2004Sb). Jak je tedy zajištěno, aby lékař bez atestace a bez naplnění základního kmene poskytoval péči dle zákona? Kdo a jak kontroluje jeho činnost? A jak jeho výkony tedy zaplatí zdravotní pojišťovna? A jak a kde je vymezena právní odpovědnost takového lékaře? A co když mu pacient zemře? A jak je to v tolik zmiňovaném Německu? Též lékaři zákony nedodržují? Za odpověď děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2012 15:13:35 - MUDr. Přemysl Sobotka

Dobrý den. Ptáte se na příliš mnoho věcí najednou, nabízíte velmi komplikované téma od právnické problematiky, k etice a zase zpět. Ale odpověď je jednoduchá. O kvalitě zákonů můžeme polemizovat. Ale pokud platí, platí pro všechny. Pokud o porušování zákona víte, je vaší povinností na to upozornit. Orgány činné v trestním řízení.