František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2017 1:54:38 - Wulfgar

Islamizace

Dobrý den,
vím, že Piráti se staví řekněme promigračně, nicméně přesto se chci zeptat, jestli vnímáte proces islamizace jako hrozbu pro ČR, klidně i z dlouhodobějšího hlediska? Islamizací mám mj. na mysli vznik muslimských komunit s vlastními pravidly, obsazování veřejného prostoru, různé kulturní a politické ústupky apod. - jak už můžeme vidět v západní Evropě...
Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2017 15:33:45 - František Kopřiva
Dobrý den. Migraci musíme rozdělit na dvě složky. Ekonomická a z válečných důvodů. Ekonomická migrace do ČR jde ze zemí stejného civilizačního okruhu (Slovensko, Ukrajina atd..) Zde tedy nejsou výrazné kulturní problémy.Co se týče migrace z válených oblastí, Piráti by malé množství lidí podpořili. Ale tito lidé musí mít veškeré platné doklady, dohledatelnou minulost, prověření českými bezpečnostními složkami a celé rodiny.  Je nezbytné společně chránit vnější hranice Schengenu. 
Celé problematika je rozebraná zde: https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/stanovisko-k-uprchlikum.html
K vaší otázce islámu v Evropě. Piráti chtějí aby ČR zůstala sekulární zemí. Pokud by jakékoliv komunity vytvářeli vlastní pravidla na základě náboženství, která by porušovala právní řád ČR, je logické že začnou příslušné úřady konat. Náboženství nemám mít žádné extra výhody navíc. Proti české muslimské komunitě nijak nevystupujeme, protože respektuje český právní řád.
Pokud by se vyskytli kazatelé šířící nenávist, Piráti budou jasně vystupovat proti takovému jednání. Pouze při dodržování pravidel mohou odlišná náboženství žít vedle sebe. 
S pozdravem František Kopřiva, Piráti.