MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2012 14:38:44 - bert železný

Přímou volbu jsem podpořil a nebojím se jí

Pane senátore, kandidáti na prezidenta se stále rozrůstají. Co na to říkáte? Vnímáte některého ze 3 nových kandidátů (Roithová, Dlouhý, Fisherová) jako silného protikandidáta? senátor Dryml Vám také nedávno jako kandidátovi v rozhovoru pro PL vyjádřil podporu, ovšem se obává, že vás může v očích voličů diskvalifikovat politika ODS. Souhlasíte s ním? Je pravda, že program ODS se rozpadá. Nedávno byl také schválen zákon k přímé volbě prezidenta. Mohu se zeptat, zda s ním souhlasíte? Není podle Vás problém, že nabyde účinnosti až v říjnu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2012 15:11:54 - MUDr. Přemysl Sobotka

Dobrý den  a děkuji za dotazy. Ne, politika a filzofie ODS se nerozpadá. Co se může jevit negativně je soudružnost koalice, soudružnost EU a stávající ekonomická koncepce EU s principem zadlužování. To se musí změnit a to bolí. Nepřináší ti okamžitý růst.

Co se týká prezidentských kandidátů. Nesoustřeďuji se na ně, ale na to, abych voličům vysvětlil, proč mají volit mě. Mám za sebou čitelnou historii v osobním životě, v politice, bez turbulencí, bez uhýbání. Mám zkušenost s šestiletým působením v druhé ústavní funkci.

A k přímé volbě. Podpořil jsem jí a s tím, že zákon o ní začne platit až v říjnu problém nemám. Já jsem deklaroval, že o úřad prezidenta se chci ucházet, pokud mě strana podpoří, jak v přímé, tak v nepřímé volbě. Nmám s mechanismy problém.