František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2018 14:10:10 - vile

Piráti a antisemitismus

Dobrý den,
velmi mě mrzí, že váš vůdce Bartoš (Ivan, ne Adam) má antisemitské sklony, je signatářem protiizraelského pamfletu v Plzni. Antisemitismus se objevil i u německých pirátů, kde pirátské popírání holocaustu řešila i židovská ambasáda. Latentní antisemitismus je u bizarní formy proislámské ultralevice (máte i internacionálu) asi norma. Hodláte dál útočit na Izrael?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2018 10:56:04 - František Kopřiva
 Dobrý den.Ivan Bartoš se před lety vyjádřil, že Jeruzalém je město, které patří několika světovým náboženstvím. Označovat Piráty za na antisemity je bud neznalost, nebo záměrná urážka.  Nejsme levice, jsme středová, liberální, evropská strana. Pirátská politika respektuje dlouhodobé, a ve světě mimořádně kvalitní vztahy mezi Izraelem a ČR.  Jako Piráti reflektujeme věci jako okupaci Palestinského území ke kterému jsem kritičtí, nicméně to není nic co by se vymykalo oficiálnímu vyjádření ministerstvu zahraničí, nebo současnému programovému prohlášení vlády ANO. Piráti jsou hrdí, že v naší zemi po staletí žijí spoluobčané kteří se k židovské víře hlásí.
Vyjádření Ivana Bartoše k celé kauze je zde: http://g.cz/budvar-bartos/
S pozdravem, Martin Duška