František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2018 14:47:55 - Ignác

Zahraniční politika...

= např. nejednat s Čínou? Chápu Vás dobře, tedy že i Macron dělá špatnou zahraniční politiku, když jedná v Číně? Jako politik mě překvapujete.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2018 15:36:46 - František Kopřiva
Piráti se baví se všemi zeměmi a lidmi. Ale existují určité postupy a národní zájmy které máme. Jedním z nich je vystupovat v na veřejnosti v souladu se zahraniční politikou vlády a jako suverenní země schopná vyjednávat s druhou stranou jako rovný s rovným. Francie je poloprezidentský systém, kde má prezident ústavou dané velmi silné pravomoce.  Například když byl čínský prezident na návštěvě v Praze, s českými občany bylo zacházeno jako cizinci bez práv, autobusy dováželi čínské pracovníky z Polska aby obsadili tribuny to vše, za asistence hradní ochranky. Takto si skutečně nepředstavujeme reprezentaci České republiky v našem vlastním hlavním městě. Prezident by měl postupovat ve spolupráci s politikou ministerstva zahraničí.