František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2018 22:24:01 - bokke

Zahraniční politika

A jak víte, že "JEN" prozápadní politika je ta správná? Nevracíme se tak trochu před rok 1989, kdy jsme vyměnili jen Východ za Západ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2018 10:21:50 - František Kopřiva
 1) české země jsou od doby Přemyslovců součástí západní civilizace. Patříme k nejrozvinutější a nejbohatší části světa. 2) zahraniční politika musí být jako rovný s rovným na základě dohod, ne podlejzání.   
3) obchodujme a jednejme se všemi zeměmi, ale vždy tak aby byla českým občanům jasná pravidla hry, aby bylo jasné zda to pro naše podnikatele nebo naše národní zájmy má hmatatelný výsledek a ne jen propaganda jako v otázce čínských investic, což jsou investice zejména na kampaň Miloše Zemana.
3) mezi životní úrovni obyvatel západních zemí jako jsme například my a obyvatel východu zeje hluboká propast životní úrovně, zdravotnictví, kriminality a korupce. Proč by jsme měli veškeré diplomatické nástroje věnovat na země, které se spíše můžou učit od nás než my od nich?
4) opakuji, zahraniční politika je jednání s celým světem, ale pro nás jsou klíčové unijní země, a vojenští spojenci a země s přidanou hodnotou jako například Japonsko. Rusko je pro nás dodavatel surovin, je to tedy obchodní partner
Před rokem 1989 jsme žádnou zahraniční politiku neměli, když jsme projevili náznaky samostatného rozhodování, Rusové nás vojensky obsadili. Tento příměr je tedy naprosto nevhodný
S pozdravem František Kopřiva
https://www.pirati.cz/program/psp2017/mezinarodni-vztahy/