Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2018 9:26:24 - lovecsorosčat

Pěkný den ,pane Chapula

Nikdy bych ANO nevolil ,ale to nevylučuje to,že jste mi například vy velice sympatický vašimi názory a přímostí a proto se zeptám jen VÁS na otázku financováni velice ziskových neziskovek. Dnes jsem se dočetl ,že stát financuje neziskovky ne částkou 11 miliard jak se uvádělo ale dokonce 18 miliard z čehož se mi udělalo opravdu špatně! Jaký na to máte názor vy ,souhlasíte s tím? Já bych to viděl totiž tak,že zcela jistě by bylo pro stát lepší zrušit koncesionářské poplatky za ČT ,která jak každý myslící člověk ví zastupuje jen určitou skupinu politiku a určitý směr a nepracuje ve veřejném zajmu. Nebylo by opravdu poctivé ,zrušit poplatky za ČT ,zrušit dotace neziskovkám a udělat nová zákon ,kde by byl seznam neziskových organizaci a tam by si občané vybraly organizaci které chtějí příspěvek odesílat místo toho aby platily něco co nechtějí tedy ČT? Nejsou to právě občané ,kteří mužou jako jediní opravdu ohodnotit neziskovku ,která pracuje pro jejich lepší život a která přináší užitek ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.01.2018 10:10:21 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den. K problematice "neziskovek" jsem se vyjadřoval několikrát a několikrát jsem se na tomto tématu "střetl" ve veřejném prostoru zejména s reprezentanty ČSSD, kteří si z tohoto tématu udělali i ministerský pašalík. Je zcela nepochybné že jsou neziskové organizace, které plní, splňují své společenské poslání v tom nejlepším slova smyslu, na druhou stranu je zcela evidentní, že řada z nich je na tom zcela opačně - nicméně za stejné peníze. Faktem je, že ač jsou verbální či jinak mediální výstupy (a to i v jednacím sále PSP ČR) zajímavé, skutečností je, že jsem s tím jako poslanec prakticky nic neudělal...?! Proč. Neměl jsem šanci s tím něco udělat, koaliční vláda jako celek, nikdy neměla skutečný zájem konat - tedy provést hloubkovou kontrolu a inventuru všech neziskových organizací dotovaných ze státní kasy: tedy sumarizovat subjekty, jejich personální vybavení a odměny, jejich příjmy a výdaje a především kontrolu skutečného, reálného výsledku - tedy jaký byl stav v dané oblasti na počátku, jaký je stav po aktivitách neziskové společnosti a kolik nás to stálo. Vzhledem k tom, že jde o penze daňových poplatníků, tak samozřejmě znovu posoudit, zda je vykonávaná aktivita v zájmu státu - osobně mám velký problém s aktivitami, které jsou tendenčně, pod pláštíkem řešení problematiky "multikulti", zaměřené k propagaci extremismu, islámu apod. Toto posouzení pak samozřejmě provést i u státem nedotovaných neziskových organizací. Pokud jde o veřejnoprávní medium - nejsem právník ani žurnalista - pokud jsem jako občan koncesionář, pak není důvod abych se nestal akcionářem se všemi povinnostmi a právy, které akcionář má - tedy volí orgány akciové společnosti a jejich prostřednictvím ovlivňuje její aktivity. Pokud jsem jen plátce a má "koncesionářská" práva zprostředkovaně vykonávají jen mnou úplně v jiném kontextu volení politici, kteří jsou svými rozhodnutími motivování často politickým čarováním, které je vzdáleno zájmům občana, pak je něco hodně špatně... No, v této chvíli Vám mohu poradit jenom to, aby jste se vydal (aby se všichni občané obecně) za svým poslancem do jeho poslanecké kanceláře (každé pondělí má sedět na židli ve své kanceláři ve svém volebním kraji) a chtějte po něm aby věc řešil...S pozdravem