František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2018 10:37:14 - p. Mrzlík

mladí v politice

Dobrý den, typuji, je vám kolem 20 a už jste poslanec. Já mládí fandím, ale mám trochu obavu, co z takových lidí bude. Stačí se podívat na Sobotku nebo třeba Böhnische, kteří nikdy nepracovali a když už v politice skončí, zřídí se pro ně nějaká trafika. Na vás se mi líbí, že třeba nekumulujete funkce, trafiky taky chcete zrušit (i když myslím, že se vám to nepovede) ale uvažujete třeba i omezení délky mandátu (klidně ze zákona) jako je to třeba u prezidenta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.01.2018 17:44:07 - František Kopřiva
 Dobrý den. Skutečně jsem velmi mladý (21).  Kandidátní listiny jsou u Pirátů sestavovány tak, že krajské sdružení hlasuje o kandidátech na jednotlivá místa (1 míst, 2 a 3, 4 až 6 atd...)  Minimálně středočeští Piráti mi dali důvěru ,že jsem dostatečně zralý na funkci poslance. Veřejnost se pokusím přesvědčit svou prací ve výborech pro obranu a evropské záležitosti.
Co se týče délky mandátu ,osobně bych nechtěl strávit většinu života ve sněmovně z důvodu jistého zkostnatění. Jako Piráti zatím žádný pevný závazek nemáme, ale osobně se přikláním k názoru že dvě funkční období by měli stačit, aby se do sněmovny mohli dostat nové lidé s novými nápady. Jedná se o můj osobní názor, ústavu měnit nechceme. Ohledně kumulace funkcí máme vlastní pravidla, kdy například Jakub Michálek, Ondřej Profant a Mikuláš Ferjenčík se vzdali funkcí zastupitelů na magistrátu Prahy jakmile se z nich stali poslanci. Rada města odmítla aby se vzdali platu, tak tyto peníze teď dáváme na guláš pro bezdomovce. Tuto akci budeme v Praze konat po celé období zimy, pak uvidíme co dál
https://praha.pirati.cz/rozdavani-gulasu.html
S pozdravem František Kopřiva