Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2018 10:32:59 - laco

To je naprosto šílené!!!

„To je naprosto šílené!!! Ukrajina byla vždy obilnicí Evropy. Proto se o ni bili Poláci, Turci, Tataři, Rusové a byla jedním z hlavních důvodů útoku Hitlera na CCCP! Tam měli dostat velkostatky ti nejzasloužilejší hrdlořezové Třetí říše! Kam to banderovká banda stihla přivést za dva roky! V tomhle se nemá no koho vymluvit.“ Jedná se o reakci diskutujícího na zprávu Organizace pro výživu a zemědělství OSN (FAO) a Světový potravinový program (WFP), kdy bylo konstatováno, že Ukrajina se stala jednou ze zemí, které se vyznačují nedostatkem potravin. Tato zpráva byla zpracována pro Radu bezpečnosti OSN. Jak se dle Vás vyvíjí spolupráce mezi Ukrajinou a EU, když jejím výsledkem je nedostatek potravin pro obyvatelstvo Ukrajiny.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2018 19:28:30 - Ing. Antonín Seďa
 Zprávu jsem nečetl, ale pokud jsem pobýval na Ukrajině, tak tam nedostatek potravin nebyl. Naposledy jsem tam byl v roce 2017. Souhlaísm, že Ukrajina byla obilnicí Evropy. Ale tak jako u nás, tak zřejmě na Ukrajině se snižuje podíl zemědělství na HDP. Problém obecně je v tom, že západní vyspělé země výrazně dotují své zemědělce a vývoz potravin, pak nelze konkurovat cenami. Nemluvě o kvalitě potravin, kdy ve střední a východní Evropě je kvalita nižší. A je možné, že cenou za spolupráci EU a Ukrajina je výrazný export  zboží, na který Ukrajinci nestačí svojí produktivitou reagovat. A určitě je velký rozdíl mezi Kyjevem a venkovem. Přiznám se, že na venkově jsem nepobíval , ale v Kyjevě bylo potravin dost a dost. A to ve velké většině ukrajinských.