PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2018 13:30:21 - jeho nejtemnejsi temnosti

Vážený pane místopředsedo 11

Díky za odpověď, no ono je to s tím fašismem trochu složitější, než by se na provní pohled mohlo zdát. Nelze jen tak odsoudit ukrajinské a pobaltské partyzány. Oni prostě chtěli najít alternativu a prostě nic jiného než Hitler tady nebyla. Stejně jako třeba nelze odsoudit Finsko že si trochu zadalo s Hitlerem, co by tam Stalin asi tak provedl kdyby se mu tam povedlo dostat? Maršál Mannerheim a ostatní členové vlády by minimálně skončili na popravišti a dost finských občanů by skončilo na Sibiři. On mezi německým nacismem a ruským imperialismem není zas tak moc velký rozdíl. Však ne pro nic za nic se Rusku neříká Četník Evropy a kat Asie. to že tam nebyl propracovaný systém zabíjení jako v nacistickém Německu, to je spíš díky chronickému ruskému šlendriánu. To že osvobodilo Rusko Evropu za to mu patří náš dík, ale je třeba říct, že Hitler by se nikdy nedostal tak daleko nebýt nesmyslného stalinského vedení. Už jen že nestáhnul armádu z linie styku, to je základní vojenská chyba.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2018 22:17:44 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Nechci Vás osobně urazit. Profesora Václava Bělohradského asi znáte. Komunista to není ani náhodou. I on však už před lety napsal památná slova: "Fašismus a komunismus staví naroveň jen idiot." Hlavním viníkem toho, proč se "Hitler dostal tak daleko", byla politika "západních demokracií", a ne "stalinské vedení". Jak masivním sponzoringem "Třetí říše", často i za války, tak mnichovanskou politikou "appeasementu". Přečtete si aspoň Benešovy Mnichovské dny. Včetně pasáží o tom, že Chamberlain a Daladier nás chtěli dostat pod nacistickou knutu "na dlouhé roky" - v naději, že i za ně utopí Sovětský svaz v krvi. Píše i spoustu jiných věcí, které Vám pohled na svět náramně zkorigují.