Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2018 16:11:52 - laco

Rozdíl mezi západoevropským a středoevropským politikem

Analytik Petr Robejšek (14.2.2018): " Martin Schulz je učebnicovým příkladem člena domnělé elity a zároveň dokonalým ztělesněním současného západoevropského politika. Sebestředný, intelektuálně podprůměrný, neuvěřitelně arogantní a nespolehlivý." Myslíte si, že současný středoevropský (český) politik se nějak výrazně odlišuje od západoevropského politika?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2018 20:15:57 - Ing. Antonín Seďa
 Měl jsem možnost za 15 let vrcholné politiky poznat obrovské množství kvalitních a profesionálních politiků. Jejich obrovský rozhled, vnímavost , odbornost i morálka byla pro mne vzorem. Nejsem vychován k tomu, abych koholkoliv z poliitků pomlouval, pokud o něm nevím mnoho informací. To je příklad Martina Schulze. Ropzdíl mezi český politikem a tím západním evropských je zřejmý. Příkladem je hejtman a senátor v jedné osobě Jiří Čunek. Poslouchal jsem jeho názor na presumci viny a on byl proti. Uváděl svůj konkrétní příklad, proč je pro presumci neviny. Problém je v tom, že na politika jsou oprávněně kladeny vyšší požadavky, zejména ty morální. Takže u nás vrcholný politik neustoupí ani když je trestně stíhaný za dotační podvod či je mu prokázána spolupráce s STB. Na straně západní je to ministr, který odstupuje z funkce kvůli tomu, že veřejně lhal. Kdyby tomu tak bylo u nás, pak by těch vrcholných politiků moc nezústalo. Ono se totiž "lhaní" stalo v poslední době nějak módní. A co se týká pana hejtmana a senátora v jedné osobě (ale v tom opravdu není sám). Politik ukazuje veřejnosti jistá pravidla chování. Pokud nerspektuje presumci viny a morálku, pak ať se nediví, že občané obcházejí zákony a chovají se také nemorálně. A to na základě příkladů českých politiků. A v tom je základní rozdíl mezi západními a českými politiky.