JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2018 15:26:21 - hostssss

Dobrý den,

Mám dotaz tak trochu jiný. Připravuje se nějaká novelizace v oblasti daňových poradců? Popíšu o co jde.
V současnosti je plno daňových poradců z doby, kdy nebylo složení zkoušky vázáno na vzdělání. Nyní je ovšem podmínkou jakékoliv vysokoškolské vzdělání. Myslím si, že vhodnější by bylo středoškolské nebo vyskokoškolské vzdělání ekonomického směru. Mimo jiné se nezdá být vhodná varianta s doživotním klubem. Nebylo by lepší přistoupit na nějakou formu opakování zkoušek například po 5 letech ve spojení s bodovou formou vzdělávacích seminářů?
Děkuji za odpověď
MF

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2018 18:20:22 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

o vzdělání daňových poradců se v odborných kruzích diskutuje dlouho. Také my se touto problematikou zabýváme, ale měnit zákon o daňovém poradenství kvůli tomu momentálně neplánujeme.

Do budoucna máme v úmyslu otevřít odbornou debatu nad celkovou koncepcí regulace daňového poradenství, zda tuto oblast podrobit vyšší míře regulace a dohledu ze strany státu či nikoliv. Součástí bude i případná debata nad podmínkami vstupu do této profese, např. právě na základě vzdělání. Výsledky těchto diskusí nám ukážou, zda je opravdu potřeba zákon o daňovém poradenství novelizovat.

Ráda bych však zdůraznila, že pokud je mi známo, si daňoví poradci samozřejmě prohlubují své znalosti. Komora daňových poradců pořádá a zabezpečuje kontinuální profesní vzdělávání, odborné semináře, kurzy, přípravy ke zkouškám atd., a to nejen pro své členy, ale i veřejnost.

Mějte se hezky.
Alena Schillerová