Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2018 15:41:10 - Zaječák

Dobrý den, paní poslankyně,

navrhovali jste do křesla šéfa komise pro GIPS paní Majerovou - Zahradníkovou. Z jejího životopisu je jasné, že o práci policie nemá, ani to nejmenší tušení. Tento postup ODS spíše svádí k domněnce, že je to úmyslné, aby prostě byla pouze loutkou, kterou bude ovládat někdo jiný. Nechce se mne věřit, že jste to opravdu dělali s vědomím, že ona je tou správnou osobou. To prostě není možné, to by bylo popření veškeré politické logiky. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2018 15:18:41 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den, pane Zaječáku,

mrzí mě, že máte pocit, že se někdo snaží z nějakého mého kolegy z poslaneckého klubu ODS dělat loutku. Žádný z poslanců ODS, pokud je mi známo, není loutkou kohokoliv a vadí mi, že je někomu podsouvána taková scestná teorie. Osobně nevidím důvod, proč by kolegyně poslankyně Majerová Zahradníková nemohla kontrolovat činnost GIBS a předsedat její kontrolní komisi, ačkoliv nebyla v žádném bezpečnostním sboru a nemá s nimi tak bohatou zkušenost jako jiní kolegové. Já jsem kdysi také začínala jako tzv. juniorní poslanec a musela jsem také postupně získávat zkušenosti a lépe se orientovat v dané oblasti. Navíc je kolegyně členkou zmíněné kontrolní komise a má právo kandidovat na pozici její předsedkyně, obzvláště když takovou funkci chtěl po dohodě hlasovací mašiny ANO, SPD a KSČM obsadit právě komunista. Kolegyně Majerová nechtěla jako členka komise jen nečinně přihlížet. Snažila se předejít zvolení Ondráčka vlastní kandidaturou, a nikoliv jen mlátit prázdnou slámu na sociálních sítích, což jí je naopak ke cti.

Jana Černochová