PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2018 17:57:44 - občan Hurta

demonstrace

Proč opovrhujete těmi, kdo šli demonstrovat? Není toto právo zakotveno i v ústavě? A pokud je demonstrace nenásilná, tak kde je problém? Proč myslíte, že se nekonaly i shromáždění pro podporu/zvolení pana Ondráčka? Nad tím jste nepřemýšleli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2018 13:45:45 - PhDr. Josef Skála, CSc.
My jako strana - natož já sám osobně - nikým za to, že chodí demonstrovat, neopovrhujeme. Zvedat nos nad "ulicí" mají ve zvyku jen "elity", zbohatlé z cizí práce. To nás však nezbavuje práva klást si otázku, co je reálným cílem každé demonstrace, kdo za ní stojí reálně - a nakolik si může osobovat právo vydávat zrovna sebe sama za monopolní ztělesnění a ochránce demokracie. Základním principem demokracie je respekt k vůli většiny. A ta "staré struktury" polistopadové loupeže tisíciletí vykázala do parlamentní menšiny. Prohrály i nedávné prezidentské volby. Cílem řady nedávných demonstrací bylo výsledky demokratických voleb zvrátit. Hlásily se k tomu mnohdy i docela bezelstně.