Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2018 16:31:43 - Plavcová

ochrana zvířat

Podpoříte návrh TOP 09, která pozdě, ale přece chce přijmout zpřísnit tresty za týrání zvířat? Nebo přijdete s vlastním návrjem? Kdy? Už teď je pozdě a náhodou vím, že tuto problematiku má na starost ministerstvo zemědělství, takže předpokládám, že i výbor pro zemědělství a tím pádem vy. Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2018 20:25:10 - Ing. Karel Tureček
Vážená paní Plavcová,
nejsem si vědom, že by poslanci TOP 09 už předložili do Poslanecké sněmovny návrh novely zákona týkající se týrání zvířat. V médiích jsem pouze zaznamenal plán TOP 09 na novelu trestního zákoníku, který má zpřísnit postihy za týrání zvířat.
Protože tato novela zatím nebyla předložena a nemohl se s ní tedy neseznámit, nemohu říci, zda ji podpořím či nikoliv. Záležet bude hlavně na obsahu novely.
Máte pravdu, že problematiku ochrany zvířat proti týrání má v gesci Ministerstvo zemědělství, ale vzhledem k tomu, že má jít o novelu trestního zákoníku, která spadá pod Ministerstvo spravedlnosti, je možné předpokládat, že garančním výborem v Poslanecké sněmovně bude Ústavně právní výbor.  Přesto je však pravděpodobné, že se touto novelou bude zabývat i Zemědělský výbor, který ji jistě velmi důkladně projedná. Pokud bude návrh rozumný, smysluplný a bude na něm shoda, nemám problém jej také podpořit.

S pozdravem,

Karel Tureček