Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2018 17:38:47 - slukova bozena

Zastane se někdo práva občanů na vlastní názor?

Dobrý den, myslím, že na studenty je dnes útočeno ze všech stran - za to, že mají svůj názor, ale i za to jaký je a že ho vůbec říkají nahlas. Dělají se z nich nějaké loutky, které neumí myslet svou hlavou. Přitom oni podle mě umí s informacemi, pracovat mnohem lépe než starší generace, které si mezi sebou rozesílají různé fake news (viděla jsem o tom i reportáž). Budete s tím něco jako senátoři a garanti demokracie dělat? Neměl by se někdo těch studentů zastat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2018 18:55:07 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.
Vážená paní, občané určitě mají právo na vlastní názor a měli by tyto názory vhodnou formou co nejvíce presentovat. Mimo jiné je důležité, aby občané chodili k volbám. Studentům patří politická budoucnost a je dobře, když mají zájem o politické dění, stále častěji zastávají principy svobody a demokracie. Ano, je jejich výhodou, že umějí s informacemi lépe pracovat než někteří starší lidé, ti jsou někdy zklamaní  současnou politickou situací a věnují se proto spíše svému povolání a rodinám. Studentů se budu vždy zastávat, jsou takovou pojistkou plurality názorů.