Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2018 13:21:02 - Wilke

Sestavení vlády

Není paradoxem politiky (aspoň u nás), že vítěz voleb to má nejtěžší a k tomu, aby mohl sestavit vládu musí hodně slevit, což se ve výsledku projeví negativně na preferencích vítězné strany, a proto po dalších volbách často končí v opozici? Nemáte to lehké, ale ruku na srdce, vy jste to ČSSD v minulém volebním období také vůbec neulehčili. Možná, byla chyba, že jste tak ostře proti všem vystupovali a teď se vám to vrací jako bumerang. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2018 22:26:32 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer. I přes nedlouhou zkušenost v politice, zejména pak z práce v parlamentu jsem definitivně přesvědčen, že zemi jako je ta naše by nejvíce prospěla změna ústavy v tom smyslu, aby se volební systém změnil z poměrného  na většinový. Povolební koalice, uzavírání takzvaných kompromisů spojených s politickým obchodováním má velmi významný vliv na kvalitu práce zákonodárného sboru a její výsledek - tedy schválené zákony. Tím mám na mysli, že jejich samotná existence a kvalita více respektuje ony politické kompromisy než skutečnou potřebu státu a občanů. Konečně - stačí se podívat na tu nepřehlednou hromadu aktuální legislativy, vyhlášek, novel a novelizovaných novel, různých nesplněných usnesení vlády atd.atd. Chybí zde jasná kompetence, vůle a zejména odpovědnost jednoho konkrétního subjektu, kterému to občané nejpozději za 4 roky spočítají u dalších voleb i s úroky. A 4 roky není zase tak dlouhá doba, když vezmeme v úvahu skutečnost, že nová sněmovna se rok učí jak to chodí, druhý rok se to jakž takž rozběhne a začátkem 4 roku, když už něco umíte a víte mnohem lépe co a jak, tak začíná předvolební kampaň/racionalita a zdravý rozum jde stranou a dopadá to tak, že už se tam nedostanete a v práci nejen že se nepokračuje, ale často se začíná znovu od nuly - tak trochu dost drahý kocourkov. Pokud jde o vztah k ČSSD a obecně k parlamentu - od prvního dne bylo ANO ostatními vnímáno jako zcela nekompatibilní odmítaný subjekt - sehraná parta s domluvenými rolemi a sice malými ale jistými smetišťátky - jednou pozice a jednou opozice, to jej jedno, hlavně stále dobré živobytí - byla "doplněna" někým, kdo nebyl ochoten respektovat dohodnutá pravidla a narušil zvykovou pohodu. Pokud jde o mne osobně - pokud bylo jednání ze strany ČSSD férové a slušné, pak jsem neměl důvod být jiný. Ale nesnáším, podrazy, nepravdy, manipulace - v takovém případě, jak se říká, neznám bratra a servítky jdou stranou. A že těch podrazů a nepravd bylo. Nevím co se nám vrací - pokud máte na mysli skutečnost že 7% vydírá 30% a takzvaně nám to nyní vrací, pak svou prohru a neschopnost vrací především České republice, nikoliv Hnutí ANO. ČSSD si opět sama, svou nepokorou, arogancí a zneužíváním situace ve sněmovně, zcela o své vůli připravuje svůj  další volební debakl - těm 93 %, co nevolilo ČSSD, se toto jejich chování určitě "moc líbí".....