Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2018 10:46:31 - barban

Nezaujatě

Jak by jste si dobrou vůli Sýrie a Ruska představoval? Že stáhnou kalhoty a opustí to, co na teroristech podporovaných evidentně Saudy a Západem vybojovali zpět? Hezké je vaše tvrzení, že Asad má podporu většiny Syřanů, že se tam žilo dobře, ale potíral opozici... Jaká opozice? mohl by jste jmenovat jedinou opoziční skupinu, která by byla životaschopná bez PR kecalů ze Západu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2018 11:01:29 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud diktátor typu prezidenta Asada potíral opoziční skupiny, zejména ze strany sunnitů, tak se nedivte, že opozice existovala ilegálně. Já jsem nehovořil o dobré vůli Sýrie a RF, ale o tom, že by RB a OSN mělo vyřešit budoucí uspořádání Sýrie. Tam přece probíhaly a stále probíhají dvě války. Jedna válka byla proti ISIL a tam bojovali na stejné straně barikády jak Asad a RF, tak opozice, Kurdové, USA a další spojenci. A pak probíhala občanská válka, mezi prezidentem Asadem a opozičními skupinami. Vy vše směšujete do černobílého vidění světa a to nelze. Teprve poté, co si ujasníte složitost problému v Sýrii, lze hledat řešení. Rozhodně není řešení vzájemné bombardování či zabíjení vlastních obyvatel. Tak jako není řešením zvýšení bezpečnostního napětí, jak hrozí prezident Trump. Také není řešením "osvobození" celého území jednotkami prezidenta Asada za použití chemických zbraní a vyvražďování civilistů. O tom všem jsem mluvil a proto vidím jako jediné řešení mezinárodní bezpečnostní konferenci o budoucnosti Sýrie pod patronací OSN. Dnes není dostatečná vůle ani ze strany prezidenta Asada, tak ze strany RF či Iránu. A je možné, že není ani vůle ze strany USA. Ty požadovaly vyšetření incidentu ještě před tím, než město obsadily jednotky prezidenta Asada. Teď se již nic nevyšetří. A pokud se týká pomoci opozičním skupinám. Tak jako USA a další země podporovaly tyto skupiny, tak Irán, Hizballáh a zejména Rusko podporovalo Asada. Z tohoto pohledu si obě strany nemají co vyčítat, ale pro budoucnost Syřanů je třeba konat pod dohledem mezinárodního společenství.