Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2018 19:02:30 - laco

V souvislosti ze Sýrií


JUDr. Zdeněk Kouodelka (ČSSD): „Spojené státy raketovým útokem na Sýrii 14. 4. 2018 daly za pravdu Severní Koreji. Severní Korea buduje arzenál atomových zbraní z důvodu, že jen vlastnictví atomových zbraní ochrání stát před americkým útokem.“
„K útoku na Sýrii došlo den předtím, než se v moravských a českých kostelích 15. 4. 2018 konala sbírka pro oběti občanské války v Sýrii. Někdo do Sýrie posílá rakety a jiný charitativní pomoc.“
1. Myslíte si, že značná část států bude chtít vyrábět jaderné zbraně a vstoupit tak do tzv. „atomového klubu“ a to z toho důvodu, aby měly jistotu, že je jaderné zbraně ochrání před útokem USA?
2. ČSSD preferuje zasílání charitativní pomoci do Sýrie, nebo spíše podporuje raketové a bombové údery na Sýrii?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2018 6:13:32 - Ing. Antonín Seďa
 Musím souhlasit s názorem, že jaderný potenciál má odstrašující účinek. Na tom je mimo jiné postavena obrana RF či USA. Je také snahou dalších zemí, aby měly jaderné zbraně. Proto osobně podporuji úsilí o jaderné ozbrojení, ale to musí chtít zejména velmoci, které jsou stálými členy RB OSN. A ten problém je právě v tom, že ani tam žádná dohoda není. Na straně druhé, každá země má právo na svoji obranu a je velmi těžké někomu diktovat, jak toho dosáhnout. Nicméně v rámci zachování lidstva a Země i pro další generace, by mělo být zodpovědností politiků, se domluvit. ČSSD vždy preferovala a preferuje diplomatické řešení ozbrojených konfliktů před vojenským řešením. A jak víme, občané naší země jsou velmi solidární s cizím neštěstím, proto i charita je u nás velmi rozšířená. Když se vrátím do období migrační krize, tak ČSSD od samého počátku říkala dvě věci. Za prvé, že je důležitá ochrana schengenských hranic a k tomu jsme přispěli a stále přispíváme jak personálně, tak technicky. A mrzí mne, že Itálie či Řecko naši technickou pomoc v té době odmítlo. A za druhé, že je třeba problémy řešit tam, kde vznikly a to humanitární, finanční či odbornou pomocí. Podobně je to i v případě pomoci Syřanům obnovit bezpečnost, pořádek či infrastrukturu země. Já sám nesouhlasím s raketovým útokem na Sýrii, protože neřeší základní problém. A to je použití chemických zbraní. Tohle se má řešit v RB OSN. A dlouhodobě tvrdím, že je třeba tuto organizaci změnit, protože je v těchto otázkách, kde na sebe narážejí národní zájmy stálých členů, neschopná či málo schopná cokoliv vyřešit.